jump to navigation

Dags att packa om Thursday 11 May 2006

Posted by mememe in Uncategorized.
trackback

[ Den här texten skrevs egentligen redan i lördags 6 maj, när jag låg på Reimersholme och njöt av solen och solituden. Texten hamnade därför i lilla anteckningsboken och har först nu funnit sin väg in i bloggen.]

Inför dagens promenad i solen fick jag damma av den gamla militärgröna arméväskan. Den svarta vinterfodrade budväskan från Yellow Rat Bastard i NYC kändes alldeles för vintrig och… “varm”.

Dags att packa om, med sommarskaffningen i sommarväskan. Det går inte längre att bära omkring halva livet i jackfickorna, eftersom jackan åker på och av hela tiden. Eller, i bästa fall, lämnas hemma helt och hållet.

Så… vad behöver man då i sommarväskan?

 • Penna och anteckningsblock
  Det behöver man alltid! Och pennan måste vara en Pilot G-2 gelpenna. Bara måste. Till sommaren passar det bra med en XS-storlek som är lagom stor till lilla anteckningblocket och passar i fickan utan att punktera viktigare organ.
 • En bok
  att markera plats med på uteserveringar medan man står i kö. En tidning kan man ju alltid ta för kvarlämnad, en bok är en bättre markör. Men den för inte vara för dyrbar, ifall man blir av med den. Och så kan det ju vara bra om det är en bok som får en att framstå som intressant. En bok som liksom  säljer in en till bredvidsittande och förbipasserande medan man står i kön. Det ska inte vara kiosklitteratur, men heller inte för svår och tung. Och med ett snyggt omslag. Alltid med ett snyggt omslag!
 • och så boken man egentligen läser,
  men inte är så villig att visa upp för hela världen…
 • Vattenflaskan
  Rehydrate, rehydrate, rehydrate!
 • Solskyddskrämen
  Always wear sunscreen. Brukar vara lite dålig med det [och helgen då denna text skrevs, främst söndagen, så upprepade jag mitt vanliga misstag… har inte riktigt återfått normal grisskär färgskala ännu…]. Och jag har börjat ana pigmentfläckar i ena hårviken. Farfarsfläckar…. (Smaka på de orden; hårvikar och farfarsfläckar i samma mening… uuuhhh…) Och riktigt gammal är jag väl ändå inte. Så solskydd på.
 • Tidning
  Att sitta på så man inte får gräsfläckar eller fågelträck på  ändan. Liksom vid valet av “officiell” bokläsning är det viktigt med titelval även här. Plus att man bör ha trycksvärteaspekten i åtanke.
 • Extra strumpor
  It get’s hot…
 • Partypaketet från kondomleverantörerna
  Do play. But play safe, y’all.
 • Ett gäng förköpsbiljetter från SL
  Haven’t you heard, it’s the new thing! 😉
 • Flourtuggummi
  Att tugga på efter lunchglassen för att avbryta syraattacken. Och för att fräscha upp ifall hångelmöjligheter uppenbarar sig…
 • Extra omgång engångslinser

 • Pollenallergitabletter å spray å ögondroppar å resten av Apoteksbolagets sortiment
 • uppdaterat: Snabbladdare för mobiltelefonen
  49 pix på 7Eleven. Från jumpit.no – ett måste för sommarens uttagslösa uteliv

Vad har du i din sommarväska? Skriv och berätta!

uppdaterat:
Ett tips för sommarboken, den som man läser ut och sedan lika gärna kan lämna vidare (pass it on, typ) är att märka den med en Bookcrossing-label. Lämna den sen vidare till nån, eller på nåt strategiskt ställe så att den blir “omhändertagen”. Med lite tur kan du följa bokens vidare resor och äventyr på sajten BookCrossing.com Extra kul och globetrottigt blir det förstås om man lämnar boken på en flygplats, eller på resa ute i världen.

Advertisements

Comments»

1. Kim M - Thursday 11 May 2006

I sommar kommer jag ha “Att älska som en porrstjärna” av Jenna Jameson som platsmarkör.

2. Honken - Sunday 14 May 2006

Pappernäsdukar är ett måste i sommarväskan 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: