jump to navigation

“Se, jag gör allting nytt.” Thursday 5 April 2007

Posted by mememe in Being alive, Stressed life, Tro & Liv.
trackback

Upptäckte att den här bloggen ju faktiskt fanns förra påsken. Den har ju levt sitt liv något sporadiskt, och har ännu inte hittade en form eller tilltal, så det är kanske inte så konstigt att jag glömt det. Eller förträngt det.

Påsk förra året, liksom flera tidigare påskhelger, var ingen höjdare kommer jag ihåg när jag läser blogginläggen från den tiden. Trött, slut och uppgiven kände jag mig. Det här tycker jag gäller fortfarande:

Hur transponerar man påskbudskapet till idag?

Åter till långfredagen. Tänk om påsken, eller långfredagen, istället för att som en gång tiden vara en påtvingad tristess kunde få vara en andningspaus. När man inte Måste, Borde, Ska… Precis som att kyrkorummets viktigaste uppgift kanske inte är att vara ett rum för kyrkan (för uppriktigt sagt, hur många kyrkorum är egentligen “praktiska” för verksamheten…). Kyrkorummets viktigaste uppgift är kanske att vara ett rum för människan. Inte för aktivitet och högmässa – utan som en av de sista utposterna för Stillhet.

En innerstadskyrkas rum fyller kanske sin viktigaste funktion på lunchen en måndag om det kan erbjuda en stilla plats mitt i den stressade vardagen. Mer då kanske än på söndagens högmässa. “Gud bor inte i stenhus”. Men om det är så att Gud bor i människors hjärtan – då kanske kyrkans uppgift snarare är att förhindra stressade hjärtan att få hjärtattack, än att fylla stensalar på söndagarna.

End of religious rambling.

Påsken påverkar mig visst mer än jag trodde…

Skrivet typ i april förra året.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: