jump to navigation

Hus i helvete – så att säga… Tuesday 24 April 2007

Posted by mememe in Gay, Samhälle, Tro & Liv.
trackback

Jesus affirmed a gay couple
Jesus MCC, en församling inom Metropolitan Community Churches, kör i dagarna en kampanj i sin hemstat Indiana med namnet “Would Jesus Discriminate?”. Stortavlor, yard signs och en webbsajt ingår i kampanjen. På tidningen The Indianapolis Stars sajt rapporteras om en vandaliserad stortavla. Vandaliseringen i sig var väl kanske inte så överraskade, men det är på samma gång underhållande och skrämmande att läsa kommentarerna till artikeln (som strömmar in fortare än jag hinner läsa dem!)

Indiana är nu ju inte känt för att vara “toleransens” högborg kanske…

Besök wouldjesusdiscriminate.com om du är intresserad av en annan syn på bibeln än den som kanske serveras till vardags (eller kanske snarare till söndags…) Titta också på videointrot (eller läs det) – det ställer en intressant fråga; Could the church be wrong? (again…) Klicka på “stortavlorna” till höger för att läsa mer om de aktuella bibelställena. Vilket uppenbarligen många av skribenterna till de flammande (och svavelosande) kommentarerna på Indystar hann göra innan de blev så uppfyllda av… längtan att “tala om hur det är”…

Allt handlar iofs vilken bibelsyn man har. Med en fundamentalistisk bibelsyn så kan man förstås fortfarande hävda både det ena och det andra (raser och slaveri, interracial marriages, kvinnopräster…). Utan att ha en kulturell, historisk och språklig kontext att tolka texten i kan man förstås tolka som man vill… Och vet man att man har rätt, så vet man… Och församlingen sade: Amen.

Karin Långström Vinge benar ut det på ett bra sätt i sitt inlägg En fråga om bibelsyn.

Oh, I hear the sound of Bibles clobbering…

(Sen är det ju lite roligt, och skrämmande, att tidningssajten använder ett “profanity filter” som censurerar ‘homo’ till ‘****’. Free speech anyone?)

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: