jump to navigation

Dopp i grytan – och Dagens Uppmaning Wednesday 25 July 2007

Posted by mememe in Being alive.
trackback

Läser i dagens Metro: ”Klamydiafallen ökar lavinartat i hela Sverige”

Funderar hur ofta heterokillar egentligen går och kollar sig, efter att de doppat salsiccian i grytan och förlitat sig på Pillret. Undrar hur många heterokillar som går och kollar sig, även om de inte har symtom. Vilket ju är det luriga med just klamydia, att det i många fall inte ger några symtom alls.

Dopp. Dopp.

Sen ökar en massa andra tråkigheter i både trumpeter och trummor. Vilket ju inte är så konstigt, klamydia är en nyckelindikator för sexuellt beteende och andra STI:s. Inte så konstigt.

Inte så konstigt heller att det är fler tjejer som diagnosticeras med klamydia än killar (se ovan). Och inte så konstigt heller att syfilis ökar mest bland ”män som har sex med män” (vilket ju inte alls är synonymt med ”homosexuella män”, även om de flesta läser det så). Dels för att de män som har sex med män, och som är homosexuella, nog oftare testar sig – så det är är en fråga om statistik och diagnostik. Dels för att det bland de män som har sex med män, men som ”absolut inte är fikusar”, nog kanske förekommer ett annat sexuellt beteende och kanske mindre testning.

Så till Dagens Uppmaning: Do your thing! Do the tests!
Jag blir lite förvånad över hur pass många i bekantskapskretsen (M6M-kretsen) som inte testat sig på ett tag. Och jag som gick omkring och tänkte att ”vi var bättre på sånt”. Och då är det värre bland hetrisarna.

Själv har jag förvisso, av olika anledningar, mer eller mindre trampat upp en stig till ”familjekliniken” sista tiden. (Bara falska alarm dock). Så, skrid till verket, beställ tid och följ sedan den upptrampade stigen! 😉

Venhälsans sajt, eller rättare sajt Södersjukhusets, har lite hicka (eller en webbredaktör som har semester eller nåt…) för deras adress http://www.hiv.nu funkar leder inte längre till Venhälsans undersidor utan till Sös förstasida (tanken är då att man ska välja Vården på Sös » Kliniker, avdelningar och mottagningar » Övriga verksamheter (tillhör andra vårdgivare) » Venhälsan. Klart som korvspad, va?

Dessutom funkar flera länkar på Venhälsans undersidor inte som de ska. Bl.a. leder en Kontakt-länk tillbaka till Sös förstasida…

Så här kommer lite konsumentupplysning:
Venhälsan har tel 08-616 25 00. Ring idag. Be a man, facea topsen! (Tops som i Topz/Qtip, inte som i top/bottom…. döh….)

Fortsatt rant: Och även med kondom så finns det ju en smittorisk för både det ena och det andra, så provtagning behöver många gånger göras både här och där. Och där. Speciellt nu för tiden när de däringa hetrisarna doppar både här och där, så att säga… Så egentligen borde Dagens Uppmaning rikta sig till hetrovännerna – men de får ringa Sesam (Sesam City) eller vårdcentralen.

So pick up that phone, boy!
(and the occasional girl that stumbles upon this blog…)

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: