jump to navigation

Låt inte Glenn tafsa på Pride Wednesday 25 July 2007

Posted by mememe in Gay, Gnällspeak.
trackback

I en krönika i dagens Metro utbrister Hillevi Wahl:

”Glenn Hysén ska invigningstala. Driver styrelsen för Pride-festivalen med oss?”

Ja man kan ju undra… Ordföranden i Pride pratar fint om någon ”som är på en resa [mot förståelse och tolerans]”… Ursäkta mig, vad är det här egentligen – Oprah i en grusgrop?!

Advertisements

Comments»

1. Aronson - Wednesday 25 July 2007

Vad är det för fel på att Glenn Hysén ska tala?

2. mememe - Wednesday 25 July 2007

När jag tänker efter så är det kanske inte så “fel”. Jag, liksom många andra, blandar ihop invigningstalet med Regnbågspriset och andra utmärkelser som delas ut till människor och orgnisationer som faktiskt *åstadkommit* något för hbt-samhället och som kan vara förebilder och inspiration för oss holebites.

För invigningtalaren är ju numera inget annat än ett lockbete för media. Ett känt namn, gärna med lite kontroversiella uttalanden bakom sig… mmm, det är mumma för mediebevakningen.

Men det känns ändå som att det var “bättre förr” – att invigningtalarna kändes mer i linje med Pride och temat. Länspolismästare Carin Götblad kändes ju helt rätt när temat var hatbrott och homofobi (och så tycker jag hon är en intressant personlighet). Hörde dock inte hennes tal, så kan inte uttala mig om det.

Förra året var temat visst “Pride behöver lite mer av alla” (märkte jag inte alls…) och då talade jan Guillou och Amelia Adamo. Det kändes väl som en gäspning – både temat och talarna.

Invigningtalet är som sagt mest bara en mediekrok, och en möjlighet för talarna att visa sig lite politiskt korrekta. Jaha…

Nu kanske Glenn slår mig med häpnad och säger både intressanta och insiktsfulla saker. Jag reserverar mig rätten att ändra mig, men tro’t när jag hör’t…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: