jump to navigation

Det det handlar om Wednesday 24 October 2007

Posted by mememe in Gay, Media, Samhälle.
trackback

Redigerad Bevara äktenskapet-skylt

Så här sen affischerna *nästan* ut. Bilden visar en finurligt redigerad skylt som jag lånat från en klubb på qx. Originalets text är förstås: Bevara äktenskapet. Mamma Pappa Barn

Skulle kommentera en kommentar till ett tidigare inlägg, och upptäckte att det inte fanns att hitta en bild på de utskällda affischerna/skyltarna i tunnelbanan. Inte ens på bevaraaktenskapet.nu fanns det en bild – vilket kan tyckas lite märkligt. 

För det är risk att det blir en diskussion utan att man vet vad man egentligen pratar om. Diskussionerna triggar varandra och till slut handlar det om allt annat än vad det var från början. Som mediestormen kring en artikel i domkyrkoförsamlingens innerstadstidning Sthlmsliv där pingstföreståndaren gick ut och uppmanade sina medlemmar att gå ur Svenska kyrkan. (Vilket jag iofs tycker är märkligt, man ska väl i första hand vara medlem i den kyrka man *är* medlem…). Diskussionens vågor gick höga och ropet skallade med gälla stämmor om både pedofili och gud vet allt. Jag undrar hur många som egentligen *läst* artikeln. Kändes som de flesta bara triggade varandra och förfasades. Jag har läst tidningen och förstår inte alls hur man kan läsa ur det man säger sig ha sett i artikeln.

Kanske finns det ett egenvärde för kampanjen att inte visa bild på skyltarna – för då skulle kanske en del av debatten lägga sig. Och tro mig, Bevara äktenskapet-kampanjen har tack vare protesterna fått exponering till ett värde som viiiiiida överstiger deras kampanjbudget i tunnelbanan. Och, vad som är värre, vunnit sympatier från människor som annars egentligen inte skulle sympatiserat med deras åsikter men som nu gör det för att protesterna känns överdrivna.

Missförstå mig rätt nu: jag håller *verkligen* inte med Bevara äktenskapes och tycker deras argument faller på eget grepp, men jag tycker protesterna och censurropen är missriktade och inte bidrar till föreståelsen för vikten av könsneutrala äktenskap. Att argumentera mot deras s.k. *argument* hade varit bra mycket mer effektivt än att protestera mot annonseringen och dra väldigt stora växlar på den. Den redigerade bilden ovan är *ett* effektivt sätt att argumentera, istället för att bara protestera och skrika Varg.

Advertisements

Comments»

1. RUBIUS - Friday 30 March 2018

Youtuber

Det det handlar om | mememe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: