jump to navigation

Paint the town red Thursday 1 November 2007

Posted by mememe in It's Art honey, Samhälle.
trackback

Bara häromdagen passerade jag och Micke Hötorgsskraporna och jag undrade, för femtielfte gången, för mig själv om den färgade belysningen på skraporna ändrade färg över dygnet, över veckan eller över säsongerna. Jag har ju sett att det varit lite olika färg olika gånger jag tänkt på det, men inte hittat nåt system.

Konstprojektet Emotional Cities faller mig därför i smaken. Interna processer, som känslostämning hos individuella människor, konglomeniseras via en webbsajt och manifesteras som en del i det offentliga rummet som förändras över tid. Det är som ett gemensamt statusmeddelande. Och jag får en förklaring till skrapornas färgsättning.

Men det verkar som om projektet inte riktigt startat än. På www.emotionalcities.com verkar det inte finns nåt sätt att registrera sin sinnesstämning än. (Idag känner jag mig annars nånstans mellan grönt och ljusblått.) Kanske är det så att projektet bara rullar kvällstid, när det är mörkt? För att döma av webcam-bilden på skraporna så är stadens nuvarande känsloläge: Grå grå grå grå grå…
Hötorgsskrapor grå grå grå

”Micke, kan du luta dig ut ur fönstret och kika runt hörnet på skrapan och se vad det är för färg? Jag ser inte på webcam-bilden…”

» DN: Hötorgsskraporna ska visa hur vi mår

Advertisements

Comments»

1. Jennie - Saturday 3 November 2007

Jag kan medela att just nu är Stockholm gladare. De var nyligen gröna. (Ser alla från mitt köksfönster) Precis nu slog de om till gula.
= Stockholm gladare.

2. Jennie - Saturday 3 November 2007

Det går även att registrera sig nu!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: